Благотворителен коледен базар 2018 г.

Публикувано:
14:10ч / 03.12.2018г
Брой прочитания:
598
Брой коментари:
0

За 24-и път Международният женски клуб организира благотворителен коледен базар, средствата от който ще отидат в подкрепа на нуждаещи се хора. Посолства и представителства на чужди държани у нас, както и български организации, участваха с кулинарни специалитети, ръчно изработени сувенири или продукти, произведени в съответната страна, Набраните средства от продажбите отиват в благотворителен фонд.

DSC00090

DSC00089Интересът към събитието с всяка ицминала година ствава все по-голям. Неслучайно Албена Джоунс, председател на Международният женски клуб (в центъра на снимката вляво), беше търсена за интервюта преди и по време на самото събитие.

Много доброволци бяха влезли в ролята на продавачи, но край щандовете нерядко можеха да се видят и посланици, както и техните съпруги, накои от които лично бяха приготвили част от предлаганите ястия. Зад гръцкия щанд видяхме съпругата на Н. Пр. Григориос Василокостандакис, г-жа Параскеви Мантзиара (на снимката вдясно).

DSC00084IMG_0030Както винаги, отличителна особеност на това събитие беше общуването между представители на различни култури и… сърдечните усмивки! Направихме подборка от такива усмивки и ви ги подаряваме за добро предколедно настроение.

Не можем в тази подборка да пропуснем снимките, направени пред щанда на Франция, където Любов Костова, директор на Британски съвет в София, разговаряше си с колегата си от Френския институт в България Пиер Гийме, културен аташе, владеещ отлично български език (на снимката вляво), както и на винаги усмихнатата Дьорди Димитров, директор на Унгарския културен институт в София (на снимката вдясно).

DSC00049DSC00050Хубавото е, че докато траеше базарът, имаше и културна програма на специална сцена, на която изпълнителите се сменят през целия ден. Има приятни музикални и танцови изненади и покрай самите щандове. Пред щанда на Бразилия, например, пиейки характерната местна напитка кайпириня, посетителят имаше шанс да попадне във вихъра на меренге, изпълнявано от танцьрки, облечени като за карнавал!

Ведрото настроение и удовлетворението, че стредствата от всичко закупено отиват за благотворителност, правят това събитие наистина едно от най-очакваните през цялата година.

Повече снимки може видите на страницата на фондация „Европа и светът“ във Фейсбук.

Още по темата в сайта ни:

Коледен благотворителен базар 2017 г.

Коледен благотворитебен базар 2016 г.

Източник: www.evropaworld.eu