Ден на учителя по френски език 2020

Публикувано:
11:21ч / 26.11.2020г
Брой прочитания:
377
Брой коментари:
0

Глобалната здравна ситуация ускорява промените в образователните практики. Кои са новите форми на преподаване на френски език? Какви нови инструменти се появяват? Какви нови отношения се създават между ученици и учители? Как да се преосмисли педагогиката извън класната стая? Как да се адаптираме към различните възможности на дигиталната среда? Какви професионални практики ще продължим да ползваме?

Всеки национален комитет за отбелязването на Деня на учителя по френски език ще може да създаде пространства за дебати, където учителите да представят дейностите си и да обсъдят промените в своите практики.

Денят дава възможност да се подчертае ролята на учителите по френски език, които са разработили методи за дистанционно обучение или са провели акции за солидарност, направили възможно продължаването на учебния процес, въпреки наложената от обстоятелствата физическа отдалеченост.

Неговата цел?
Да популяризира професията на учителя по френски език чрез дейности и събития, които ще създадат връзки и чувство за общност. Това е ден, в който учителите ще обменят идеи, ще изживеят моменти на съпричастност, ще споделят своя опит и практики.

Кой го организира?
Във всяка държава национален организационен комитет ще обединява институции и хора, участващи в преподаването на френски език.

Нашите партньори
Това второ издание на Деня на учителя по френски стана възможно благодарение на Международния организационен комитет:

 

За повече информация: www.lejourduprof.com

Публикацията може да прочетете на френски език в рубриката Francophonie на сайта ни.

Източник: www.lejourduprof.com