Най-сладката зона за пазаруване от кола е във Виена

Публикувано:
11:03ч / 20.11.2020г
Брой прочитания:
231
Брой коментари:
0

Оригиналната торта Сахер вече се продава в drive-in зоната пред едноименния хотел във Виена!

В момента в цяла Австрия са в сила строги противоепидемични мерки и ново затваряне, при което баровете, ресторантите, магазините, театрите и музеите не работят. Засега мерките ще останат до 6 декември, но някакви ограничения вероятно ще има през цялата зима. Ако все пак по време на локдаун на виенчани ужасно им се хапва нещо сладко, те вече могат да купят оригиналната торта Сахер пред хотела, минавайки пеш или с кола. В най-сладката зона за пазаруване от автомобил в австрийската столица!

Важно е да имаш добри идеи

Второто затваряне на града тази година поставя на изпитание хотелиерите в австрийската столица. Липсват многобройните туристи, а сега и местните отново трябва да ограничат излизанията си в града. Но това кара хотелиерския  бизнес да бъде по-гъвкав, да търси нови идеи и в „Сахер“ не стоят със скръстени ръце! Само за няколко дни паркингът пред може би известният виенски хотел бе превърнат в dirve-in-зона, тоест в зона за пазаруване от автомобила. Освен оригиналната торта Сахер, там се продават и сладки кубчета „Сахер“. Но новите идеи не свършват с това. Никой не знае колко време ще продължат ограниченията и хората ще си стоят по домовете. Ето защо в „Сахер“ работят и по други проекти, за да може хотелът да отиде в дома на хората, когато те не могат дойдат в него, разказва главният готвач Доминик Щолцер. Засега Щолцер не разкрива подробности, но уверява потенциалните клиенти, че всичко приготвено в кухнята на „Сахер“ ще бъде опаковано  практично, за да може да се транспортира до вкъщи, и най-важното – всички продукти ще бъдат с с гарантирано качество.

Зоната за пазаруване от автомобила пред хотел „Сахер“ е отворена всеки ден от 8 до 19 часа. Веднага щом колата спре, служител на хотела взема поръчката и донася оригиналните продукти „Сахер“ до колата на клиента. Всяка покупка може да бъде платена и с безконтактна карта. Идеята за пазаруване от автомобила е добра за живеещите във Виена, но и останалата част от човечеството може да се отдаде на сладкото изкушение, като си поръча тортата в онлайн магазина на „Сахер“ (https://shop.sacher.com/)!

Рецептата остава тайна

Виенската торта Сахер – може би най-известната торта в света – е направена за първи път преди през 1832 г. Днес във Виена се произвеждат 300 000 такива торти годишно, като една трета се сервират във виенския хотел «Сахер», една трета се продават в хотелския магазин, а една трета се изнася в цял свят – дори в Казахстан и Нова Зеландия. За изпичането на това количество торти са необходими 1,2 милиона яйца, 80 тона захар, 70 тона шоколад, 37 тона кайсиево сладко, 25 тона масло и 30 тона брашно.

В сладкарския цех в Симеринг-Виена се пекат по 1000 торти на ден, като специален човек разбива необходимите за тази цел 7500 яйца. И днес тортите се приготвят ръчно, а рецептата остава тайна на производителя.

 

Източник: Бюро за международни връзки на Община Виена в София