Какво се случи в Деня E ?

Публикувано:
13:25ч / 22.06.2015г
Брой прочитания:
269
Брой коментари:
0

Стотици испаноговорящи и ценители на испанския език и култура дойдоха на 20 юни на столичната улица „Св. София!“ Там Институтът „Сервантес“ със съдействието на Столична община отбеляза с многобройни артистични прояви Деня на испанския език, интригуващо обозначен като Денят Е!

При откриването на програмата заместник-кметът на София по въпросите на културата д-р Тодор Чобанов изрази възхищението си от испанския език, на който говорят над 500 милиона души по света. Малко след това актрисата Латинка Петрова запя „Ай, камино“.

Имаше забавления за малки и големи – показни уроци, рисунки, песни и танци, испанска и латиноамериканска кухня плюс напитки…

Магнетичният танц фламенко, на чиято пламенност е трудно да се устои, бе един от акцентите на празника, в който звучаха и ритми на пачанга.

Най-голямата атракция за децата бе трошенето на пинята – мексикански съд пълен с бонбони. Не е лесно да се строши пинятата, особено ако трябва да го направиш със завързани очи, но когато успееш, радостта е голяма – има сладости и думички на испански за всички. На стената на Института пък бяха закачени листове, на които всеки можеше да напише любимата си дума на испански език.

Изпълненията на Банда дел Падре и Ире Васкес създаваха настроение, за което допринасяше и вкусната паеля на Майстор Пако.

Денят Е отмина, но влюбените в испанския език му остават верни завинаги!

Още за Деня Е в сайта ни:

20 юни – Ден на испанския език

Повече снимки от събитието – на страницата на фондация „Европа и светът“ във Фейсбук

Автор на текста: Гергина Дворецка

Източник: www.evropaworld.eu