Кралство Мароко – почетен гост на сватбеното изложение Балканика

Публикувано:
08:43ч / 24.01.2019г
Брой прочитания:
164
Брой коментари:
0

Посолството на Кралство Мароко в България беше почетен гост на 19 и 20 януари 2019 г. на най-голямото сватбено изложение в България, озаглавено „Balkanica Wedding & Honeymoon Expo“ („Балканска сватба и меден месец“), организирано ежегодно от „ЕкспоЛайн ООД“и нейният представител в България Анета Пени и Ирини Бацака, нейният представител в Гърция.

В началото на всяка година сватбеното изложение „Balkanica Wedding & Honeymoon Expo“ привлича интереса на двойките, решили да започнат живота си заедно и да организират сватба. За единадесети пореден път хотел „Балкан“ (бивш „Шератон“) бе домакин на това събитие.

През 2019 г. повече от 60 компании представиха своите продукти и нови предложения за сватба, които отговарят на всички вкусове и нужди. В продължение на два дни двойките и техните близки получиха информация и професионални консултации как да организират това важно в живота на всяко семейство събитие.

IMG-20190119-WA0134IMG-20190119-WA0133За пръв път от създаването на изложението тази година в него имаше чуждестранен акцент – мароканската сватба. Посетителите имаха възможност да видят уникални сватбени кафтани, ръчно изработени със златни, сребърни и копринени нишки, да се възхитят на бижутата към тях и да се докоснат до културата и традициите на тази екзотична и пленителна страна.

От своя страна, туристическите агенции предложиха специални пакети за незабравим сватбен круиз до близки и далечни дестинации. Всички посетители имаха възможност да изпробват късмета си, като участваха в лотарията с много подаръци и се възползваха от големите отстъпки, предлагани от компаниите, участнички в изложението. Мароканските и българските модели дефилираха пред посетителите, чийто брой надхвърли 2000.

На събитието присъства г-жа Закия Ел Мидауи, посланик на Кралство Мароко в България, други членове на дипломатическия корпус, представители на медиите и туристически агенции и туроператори, представени фирми и проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода в София.

През двата дни на изложението посолството предлагаше на посетителите ментов чай и марокански сладкиши, а накрая даде прием в хотел „Балкан“ (бивш „Шератон“) в чест на организаторите, уастниците и официалните гости.

Повече снимки от събитието, любезно предоставени от посолството на Кралство Мароко в България, може да видите на страницата на фондация „Европа и светът“ във Фейслук.

Информацията на френски език може да прочетете в рубриката Francophonie на сайта ни.

Още по темата на сайта ни:

Най-голямото сватбено изложение в България Balkanica 2019 с екзотика от Мароко

Източник: Посолство на Кралство Мароко в България