Литературен конкурс на сдружение „Музите“ 2023 г.

Публикувано:
15:17ч / 26.04.2023г
Брой прочитания:
779
Брой коментари:
0

Сдружение „МУЗИТЕ“ обявява Международен литературен конкурс по случай 17 години организирането и провеждането на Международен младежки фестивал „МУЗИТЕ“ под патронажа на Вицепрезидента на Република България г-жа Илияна Йотова.

По регламент в конкурсите могат да участват млади хора от цял свят.

Възрастови групи за участниците:

 Първа група – от 6 до 10 г.;

 Втора група – от 11 до 14 г.;

Трета група – от 15 до 18 г.

Четвърта група: 18 +

В тази връзка желаещите могат да участват в конкурса с 1 една литературна творба на следните теми:

Приказка за морето

Миналото – съкровище в лабиринта на времето

Свободна тема по желание на участника

Предлагаме на бъдещите участници в литературния конкурс да опишат с думи чувствата и мислите си като желаещите участват с произведения написани на български език в следните категории : есе, разказ, приказка, съчинение, стихотворение, кратка проза или бял стих. Могат да направят мултимедиина презентаця или да направят буктрейлър на книга от български писател, който е от значение за младия човек, който го вдъхновява, защото книгата допринася за духовното израстване на личността и е медиата,  без която не можем.Писмата с литературните творби трябва да съдържат следната информация за автора:

– лично и фамилно име,

– навършени години,

– учебен клас,

– име и контактни данни на училището, организацията, която изпраща творбите

(литературни школи от България и чужбина)

– контактна информация – и-мейл и телефон на участника, родителя, училището или школата.

Крайният срок за получаване на литературните творби е 15 май 2023 г

Резултатите ще бъдат обявени  на фестивал Музите 2023 г.

Всички творби ще бъдат оценени от специализирана комисия.  Във всяка възрастова група участниците ще бъдат класирани на I, II и III място и наградени с грамоти, медали и други награди. Възможно е присъждането на специални награди на (за конкурса журито), както и награждаването с безплатно участие в културно-образователни форуми. 

Получаването на наградите се извършва лично или чрез упълномощен представител на участникапредварително потвърдил присъствието си на Фестивала през 2023 г. в Созопол. В случай, че няма лице, което да получи наградите, е необходимо да се свържете с координаторите на литературния конкурс – Дилян Димитров и Лили Спасова.

Сдружение „МУЗИТЕ“ не носи отговорност за непотърсени награди в срок до 6 месецаот приключването на фестивала.С акта на предоставяне на своите литературни творби за участие в  литературния конкурс, авторите се съгласяват тяхното литературно произведение да бъде безвъзмездно използвано от Сдружение „МУЗИТЕ“ за конкурса и други прояви като тематични постоянни или временни събития, концерти, сборници, мултимедийни продукти и др. продукти), без търговска дейност, т.е. с идеална цел, и с изричното указване на името, възрастта на изготвяне и населеното място на съответния автор, за да се подкрепи таланта на младите хора с афинитет към литературата.

Литературните творби се изпращат на следните електронни адреси: 

dilyan.dimitrovv/muzite@abv.bg

lilispasova_muzite@abv.bg

В рамките на фестивала МУЗИТЕ В РАЗДЕЛ ЛИТЕРАТУРА ОЧАКВАЙТЕ СЪБИТИЯ В СЪБИТИЕТО:

  • УОРКШОП ПО ТВОРЧЕСО ПИСАНЕ
  • МОРСКИ ЛИТЕРАТУРЕН ФЛАШМОБ С ИЗНЕНАДИ
  • СРЕЩА С ПИСАТЕЛИ И КНИГИТЕ ИМ
  • ЛИТЕРАТУРЕН МАСКЕН БАЛ

Литературен маскен бал

Защото и литературата танцува… дрес код – облекло на любим литературен герой, а условието е всеки участник да носи откъсче с част от любимото си произведение. На случаен принцип се посочва някой от танцуващите и бива поканен да прочете откъс от любима творба.

Музика, танци…и четири награди ще бадат обявени от всяка възрастова група за най-добър костюм на обичан герой от книга.

Място за бала по преценка на организаторите

Осигуряване на награди: Лили Спасова