Нашата испаноезична фиеста 2018!

Публикувано:
07:58ч / 24.06.2018г
Брой прочитания:
538
Брой коментари:
0

Денят на испанския език в София, организиран от Институт Сервантес, и тази година премина с много настроение. От 11 до 16 ч. на 23 юни на улицата пред сградата на института имаше песни, танци, ястия и напитки от Испания и Латинска Америка, забавления за деца.

IMG_0092 IMG_0076Нас ни привлякопа щандовете с мексикански продукти. На един от тях се продаваха коктейли с текила, на друг – текила с люта чушка. Естествено, предлагаха се и безолкохолни напитки. Лично директорът на Институт Сервантес-София Хавиер Валдивиелсо ни препоръча сайдер от своя роден град Сан Себастиан. Опитахме го с удоволствие (снимката вляво).

Едно от забавленията за децата беше мексиканска пинята. Това е шарен контейнер, пълен с бонбони, който трябва да се удря с пръчка, за да паднат бонбоните от него.

Изобразителното изкуство също присъстваше на фиестата чрез проекта на Меглена Мишева от Фондация Културадас – „Пътуваща галерия с изкуство от Испания“. Целта му е да доближи изкуство от  испанските музеи, галерии, улици и училища до публиката в България. На едно място са събрани световноизвестни творци като Хуан Миро, Жоан Броса и Хавиер Марискал наред с млади художници от съвременна Испания.

През целия ден можеше да се получи информация какви курсове за изучаване на испански език предлага Институт Сервантес. Важно място в програмата по традиция заемаше стената, на която всеки можеше да напише любимата си испанска дума. В края на деня на нея не беше останало никакво празно място.

Повече снимки от събитието може да видите на страницата на фондация „Европа и светът“ във Фейсбук.

Още по темата на сайта ни:

Ден на испанския език в София, 23 юни

Източник: www.evropaworld.eu