Национален форум „Трофеи на Франкофонията“

Публикувано:
09:02ч / 20.03.2018г
Брой прочитания:
300
Брой коментари:
0

Международната организация на Франкофонията (МОФ), чрез Регионалн за Централна и Източна Европа, и групата на франкофонските посланици в България, организират на 20 март 2018 Национален форум „Трофеи на Франкофонията“.

Форумът се провежда под патронажа на Народното събрание на Република България по повод Месеца на Франкофонията, който се чества едновременно в Централна и Източна Европа със събития на регионално и национално ниво. Това е първото издание под знака на Науките във Франкофонията, в което ще се съберат стотици гости, за да  отпразнуват присъствието и влиянието на Франкофонията в различни области и дейности.

Форумът ще се проведе в Народното събрание от 10ч до 12ч, и ще бъде повод шестима достойни българи да бъдат отличени  за работата си в името на Франкофонията и влиянието на френския език. За това първото издание бяха избрани шест категории: „Възпитаници“, „Култура и спорт“, „Образование и френски език“, „Висше образование“, „Предприемачество“ и „Журналистика“.

Церемонията ще бъде открита от г-н Емил Христов, заместник-председател на Народното събрание, след което слова ще произнесат доц. д-р Рени Йотова, регионален директор на МОФ, Н.Пр. Ерик Льобедел, посланик на Франция от името на Групата на франкофонските посланиците, академик Юлиан Ревалиски, председател на Българската академия на науките.

Публикацията на френски език може да прочетете в рубриката на Francophonie на сайта ни.

Източник: www.francophonie.org