НОЩТА НА ЛИТЕРАТУРАТА 2020 В СОФИЯ

Публикувано:
09:23ч / 07.10.2020г
Брой прочитания:
79
Брой коментари:
0

Деветата за България НОЩ НА ЛИТЕРАТУРАТА ще бъде на 7 октомври 2020 г. от 18:00 до 21:30 ч. В София събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2020 година. Освен столицата, в Нощта на литературата се включват още 13 града в България и десетки населени места в различни европейски страни.

За втора поредна година Нощта на литературата се обръща и към по-младата аудитория. Младите читатели над 13 години също са поканени да се впуснат в нощната литературна разходка в София – те могат да посетят читателските гнезда, специално обозначени на картата на събитието или да се запознаят с подходящите за тях книги чрез #Хаштаг тийн маршрут на страницата www.noshtnaliteraturata.com.

Отделно, всеки почитател на Нощта на литературата може да се включи в томбола за спечелване на някоя от прочетените книги. Необходимо е единствено да се посети уебсайта на събитието в периода от 8. до 10. 10.2020 г. и да се попълни формуляр за участие. На 12.10.2020 г. ще бъдат обявени късметлиите.

Читателски гнезда в София

Открийте интересните и закътани места, разположени в периметъра между бул. „Васил Левски“, бул. „Княз Александър Дондуков“, бул. „Княгиня Мария Луиза“ и ул. „Св. св. Кирил и Методий“. Потопете се във вълнуващата атмосфера на Театър „Наш Свят“, Stanimira Chocolate House, Детски информационен център към археологическата експозиция „Антична Сердика“, Сугестопедична къща „7 ключа“, Фондация „Музикални хвърчила“, Бar Abordage, French 75, MOVE.bg, Sofia Labs, Little Bird Place, Depoo, Playsense, Ceshov Gallery, Български културен център, „При Ирина“, АККК Сердика, зала 2 (подкуполно пространство на Ларгото), Кукли от Тавана и Sito Studio.

За комфорта и спокойствието на всички ще се погрижим на посочените места да бъдат взети необходимите мерки за безопасност. Както всяка година, ще разчитаме на нашите незаменими доброволци, които ще раздават и брошури с картата на читателските гнезда и ще напътстват посетителите.

Главни организатори на Нощта на литературата 2020 са: Чешкият център, Австрийското посолство, Посолството на Белгия, Британският съвет, Гьоте-институт, Датското посолство, Представителството на Европейската комисия в България, Посолството на Ирландия, Институтът „Сервантес“, Италианският културен институт, Полският институт, Институтът „Камойш“, Културно-информационният център на Република Северна Македония, Посолството на Република Словения, Унгарският културен институт, Френският институт в България, Посолството на Конфедерация Швейцария, Посолството на Швеция, фондация „Детски книги“.

Актуална информация ще намерите на https://www.noshtnaliteraturata.com/. Последвайте ни във Фейсбук и в Инстаграм – @noshtnaliteraturata.

Още по темата на сайта ни:

Нощ на литературата 2020

 

 

Източник: Чешки център