Послание за любов от Виена към София

Публикувано:
12:14ч / 13.02.2017г
Брой прочитания:
199
Брой коментари:
0

В рамките на Дните на Виена в София (8-14 февруари), австрийската столица изпрати своята любов към София и под формата на най-голямото сърце, пълно със сладки изкушения на виенския производител „Манер”, и донесе незабравими преживявания на жителите и гостите на столицата. Сърцето, пълно с традиционни виенски вафлички, беше официално открито на 12 февруари в 15 ч. в мол „Сердика център“. За доброто настроение на гостите се погрижиха Алекс Раева и професионален диджей.

Dni na Viena_Heart_2Dni na Viena_Heart_3Председателят на общинския съвет на Виена, Томас Райндл, награди десетимата най-добри участници в конкурса за детска рисунка на тема „Как си представям виенския Пратер”.  Виена е неизменен и вдъхновяващ символ на изкуството и този безспорен факт доказаха децата от първи до пети клас от шест столични училища, които изпратиха прекрасните си творби. Те бяха и специални гости на празника на Виена в София.

Изработената специално за това събитие инсталация ще остане в „Сердика център” до 14 февруари, когато завършват Дните на Виена и когато се отбелязва Денят на влюбените.

През тези няколко дни през огромната инсталация, която тежи 2000 кг, ще преминат общо 10 000 пакетчета вафли. Оригиналните вафли на традиционното виенско предприятие „Манер“ са споменати за първи път в официален документ още през 1898 г. като „Неаполитански вафли № 239“ и оттогава се произвеждат по оригиналната рецепта. Хора от цял свят обичат хрупкавите вафли и така всяка секунда по света се изяждат по 2 опаковки вафли – това са 1 200 вафли на минута, 72 000 на час, а това прави общо 630 720 000 вафли „Манер“, които се консумират годишно в целия свят.

Още по темата в сайта ни:

Ретро трамвай вози безплатно из София

Дните на Виена в София 2017 започват!

 

Източник: Ойроком ПР