Премиера на „Алиса в огледалния свят“

Публикувано:
11:00ч / 14.05.2015г
Брой прочитания:
484
Брой коментари:
0

Книжарници  „ХЕЛИКОН“ и Софийската градска художествена галерия ви канят днес, 14 май, от 18,30 ч. в галерията, на премиерата на книгата на Луис Карол   „АЛИСА В ОГЛЕДАЛНИЯ СВЯТ“ с великолепните илюстрации на ЯСЕН ГЮЗЕЛЕВ. Представянето на книгата съвпада с изложбата му „Ретроспектива“, подредена на втория етаж в СГХГ.

„Алиса в Огледалния свят“ е продължение на „Алиса в Страната на чудесата“, което за първи път се издава на български с илюстрациите на от един от най-изтъкнатите съвременни илюстратори, Ясен Гюзелев. В колекционерското издание ще имате възможност да видите как художникът пресъздава любимите герои от произведението на Луис Карол: Алиса и обитателите на Огледалния свят – говорещи цветя и животни, братята-близнаци Туидълдий и Туидълдум, Хъмпти-Дъмпти, Лъвът и Еднорогът, вестоносците Зай Ек и Шап Кар, Черният и Белият рицар, Черната и Бялата царица, Черният и Белият цар.

Американско списание за научна фантастика и фентъзи „Locus” определя илюстрациите на Ясен Гюзелев като „една от най-блестящите визуални интерпретации на „Алиса“.

Освен премиерното издание на „Алиса в Огледалния свят“, книжарници „Хеликон“  предлагат нов тираж на „Алиса в Страната на чудесата“. И двете книги можете да закупите в книжарници „Хеликон“ в цялата страна и на щанда за книги и албуми в Софийската градска художествена галерия .

 

Източник: СГХГ