„Свободни заедно“, изказано в снимки

Публикувано:
11:30ч / 29.11.2018г
Брой прочитания:
198
Брой коментари:
0

Към края на годината настъпва времето на равносметките. В рубриката Francophonie на сайта ни ще припомняме за франкофонски събития, които се проведоха през 2018 г. у нас и по света, защото благодарение на членството си в Международната организация на Франкофонията България е още по-свързана с други страни и континенти.

По повод тазгодишния Международен ден на франкофонията Регионалното бюро за Централна и Източна Европа на Международната организация на Франкофонията предложи идеята да бъде обявен фотоконкурс „Свободни заедно“, изказано в снимки“, в който можеха да се включат всички млади хора от франкофонския свят. Общо 42 фотографи на възраст от 16 до 20 години от 12 страни членки на Франкофония от четири континента, поеха предизвикателството и представиха фотонаходките си на преценката на интернет потребителите.

Най-добрите 30 снимки бяха изпратени до журито, председателствано от египетския посланик в Румъния, който избра 20 финалисти. В конкурса имаше петима победители, но всички снимки, достигнали до финала, бяха изложени във Франкофонското село в Ереван за 17-ата Международна среща на върха на Франкофония през тази година.

Отличеният с първа награда Дани Битита от Демократична република Конго също беше в арменската столица.

Текстът на френски език може да прочетете в рубриката Francophonie на сайта ни.

 

Източник: Radio Romania International