Традиционна среща в резиденцията на Н.Пр.Раджеш Кумар Сачдева

Публикувано:
19:04ч / 30.09.2016г
Брой прочитания:
719
Брой коментари:
0

Н.Пр. г-н Раджеш Кумар Сачдева, посланик на Индия в България, покани на традиционна среща в своята софийска резиденция българи, специализирали в Индия по индийската програма за техническо и икономическо сътрудничество ITEC. Посланикът и съпругата му Промила Садчева посрещаха сърдечно всеки от гостите в обстановката, изпълнена с духа на Индия. 

Н. Пр. Раджеш Кумар Сачдева,
Н. Пр. Раджеш Кумар Сачдева,

В приветствените си думи към специализантите Н.Пр. г-н Раджеш Кумар Сачдева не скри радостта си, че много българи имат възможност всяка година не само да повишат квалификацията си в различни сфери чрез програмата ITEC, но и да се докоснат до индийската култура. Доказателство за думите му бяха възторжените впечатления от Индия, които споделиха някои участници в програмата.

Сред гостите бяха известните български индоложки проф. д-р Милена Братоева, ръководител на катедра „Класически Изток“ в СУ „Св.Климент Охридски“, и асистент Боряна Камова от същата катедра. Проф. Братоева се готви за предстоящото си пътуване до Делхи, където ще участва в две конференции. Едната е на тема: „Санскрит и Европа“ и ще се проведе в Центъра на знанието, а другата е посветена на поблемите на превода.

Журналистката Даниела Кънева, чийто професионален път, а и сърцето й, са свързани с тази далечна магична страна, използва момента, за да съобщи за българския успех на Световното състезание по йога в Индия – 4 медала, от които два златни! Йога, древното индийско учение, в което се съчетават физически и духовни практики, добива все по-голяма популярност у нас. 

Информация за самата програма ITEC може да намерите на следния сайт: http://www.indembsofia.org/bg/bilateral-relations/bulgaria/itec/general-information/

Още снимки от срещата може да видите на страницата на фондация „Европа и светът“ във Фейсбук.

Сродни публикации в сайта ни:

Индия – среща с различни религии

Невероятната Индия

Изложба на Любен Стоев за Индия

Международният ден на йога в НДК

Среща на българи, стажували в Индия