Ден на индийското техническо и икономическо сътрудничество

Публикувано:
16:21ч / 04.12.2017г
Брой прочитания:
501
Брой коментари:
0

Новата посланичка на Индия у нас, Н.Пр. г-жа Пуджа Капур, продължи традицията да кани в резиденцията си българи, преминали през обучителни стажове в индийски институти, за да отбележат заедно Деня на индийското техническо и икономическо сътрудничество ITEC. Гости бяха и членове на Клуб приятели на Индия, представители на министерството на външните работи, журналисти, проявяващи траен интерес към тази магнетична страна.

Н.Пр. г-жа Капур посрещаше сърдечно гостите, като държеше да поздрави и да размени по няколко думи с всеки. Атмосферата беше неформална, приятелска и накара всички да се почувстваме като в слънчева Индия.

Както е ставало и при други такива срещи, някои от участниците в обучителните стажове споделиха впечатленията си от полезните образователни програми, но най-вече от самата страна, която ги е очаровала завинаги със своята културата и със сърдечността на жителите й. Един от стажувалите разказа, че след като е бил омагьосан от Индия, се старае всяка година да ходи там и съветва приятелите си да следват примера му.

Индия пленява европееца с разнообразната си природа, с многовековната си история, с богатството на традициите си. В днешно време тя се развива и като модерна икономика в различни сфери. Всепризнати са постиженията й в IT сектора. Същевременно индийците предават от поколение и мъдростта, натрупана през вековете, която те като че ли носят в самите си гени, както изтъкна и индийската посланичка Н.Пр. г-жа Пуджа Капур.

Една от възможностите да се опознае тази невероятна страна е чрез включването в програмата ITEC, чрез която професионалистите могат да подобрят квалификацията си.

Подробности за индийската програма за техническо и икономическо сътрудничество ITEC може да намерите тук.

Повече снимки от събитието може да видите на страницата на фондация „Европа и светът“ във Фейсбук.

Още по темата в сайта ни:

Среща на българи, стажували в Индия

Традиционна среща в резиденцията на Н.Пр. Раджеш Кумар Сачдева

Източник: www.evropaworld.eu