Германско участие на Екофеста в Габрово

Публикувано:
08:57ч / 24.07.2015г
Брой прочитания:
195
Брой коментари:
0

От 24 до 26 юли 2015 г. проектът „ЗАедноБЪДЕЩЕ“ на Посолството на Германия продължава в географския център на България като част от програмата на Екофест „Зелени идеи в действие“ край Габрово. Изложба, кинопрожекция под открито небе и детски ателиета са посветени на основната тема на тазгодишното издание на Екофеста – адаптацията към климатичните промени.

Под мотото „знаем много, но правим твърде малко“ изложбата „Климат? Промени. Знание! Актуални новини от света на науката за климата.“ на германската организация Джърман Уоч (Germanwatch) акцентира върху климатичните промени и фи- нансирането на предизвикателствата, свързани с тях, както и върху отговорността на бизнеса и образованието за устойчиво развитие.

Задълбочено изследване за мащабите на всекидневно изхвърляната, годна за употреба, храна и фаталните последици върху климата предлага документалната лента на германския режисьор Валентин Турн с двусмисленото заглавие „Taste the Waste“. Само храната, която се изхвърля за една година в Европа е достатъчна два пъти да изхрани страдащите от системен глад в света. Този и още много факти от ежедневието ще накарат зрителя да се замисли за индивидуалната си консумация и стил на живот.

Младите посетители имат възможност да научат повече за отговорното отношение към храната в рамките на образователната игра „Не изхвърляйте храна!“. Второто ателие също има за цел да ограничи отпадъците като желаещите ще могат сами дa изработят екологични ранички за ежедневно ползване.

Всички събития са безплатни, а прожекцията ще бъде на немски език с български субтитри. Повече информация и програмата на Екофеста можете да прочетете на www.ecofest.bg.

Още по темата в сайта ни:

Климат? Промени. Знание!

Източник: Посолство на Германия в София www.sofia.diplo.de