Конкурс за детска рисунка за Азербайджан

Публикувано:
20:23ч / 25.09.2021г
Брой прочитания:
166
Брой коментари:
0
Центърът за азербайджански език и култура към Софийския университет „Св.Климент Охридски“ организира конкурс за детска рисунка „Аз познавам Азербайджан“, посветен на 30 години от независимостта на Република Азербайджан. Този конкурс цели да предизвика интереса на децата от различни възрасти в България към Азербайджан и неговата богата култура и традиции, както и към специалност „Тюркология“ в СУ, където се изучава азербайджански език и неговата култура.

В конкурса могат да участват всички деца и ученици от 6 до 18 години. Рисунките трябва да са нарисувани на картон с размер 35 х 50 см. Техниката на рисуване е по избор на участника. Получените рисунки ще останат във фонда на центъра и ще бъдат публикувани в он-лайн галерия във Фейсбук страница на центъра, както и ще бъдат изложени по време на различни събития, провеждани от центъра по-нататък.

На гърба на рисунката е необходимо да бъдат посочени три имена на детето, дата на раждане, населено място, детска градина/училище/арт ателие/школа/ателие и др., техника, телефон и имейл за контакт. Крайна дата за предаване на рисунките е 15 октомври 2021 г (вкл.).

Всеки участник трябва да изпрати рисунката и декларация за лични данни, приложена в съобщението към обявата на фейсбук страницата на Центъра за източни езици и култури, по пощата или да я донесе на място в Центъра: до София Шигаева-Митреска, сграда на Центъра за източни езици и култури, гр.София, 1303, бул. „Тодор Александров“ № 79, стая 26. Телефон за контакт: +359 88 652 4756, email: azerbaijancenter.sofia@mail.com.

 

Източник: Център за азербайджански език и култура при СУ