Посланикът на Малтийския орден връчи отличия

Публикувано:
09:10ч / 24.06.2015г
Брой прочитания:
828
Брой коментари:
0

 Н.Пр.Камило Дзуколи, посланик на Суверенния Малтийски орден у нас, връчи награди на заслужили хора, с които Малтийският орден си сътрудничи ползотворно. Това стана по време на приема, който посланикът даде по случай празника на св. Йоан Кръстител, покровител на Ордена.

Председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров получи орден за заслуги с названието „Велик офицер”.

С високото отличие „Коменда”, давано от Малтийския орден на дами, беше наградена Маринела Радева, началник кабинет на вицепрезидента на България Маргарита Попова. Медали за благодарност, с които се отличават доброволци, получиха Анна Анданова и Каролина Малбауер – двете участват в раздаването на храна у нас.

Преди да дойде в България, госпожа Малбауер, е пребивавала и на други места по света, дълги години е оказвала помощ на бедните и нуждаещите се в Латинска Америка.

От 2005 г. насам, откакто Малтийският орден отвори посолство у нас, той има близо 350 благотворителни инициативи в около 100 селища на България. Доброволчеството е важен принцип за Ордена, който работи всеотдайно и съпричастно, без да афишира шумно благотворителната си дейност в публичното пространство.

Нека припомним, че заради грижите, които проявява към страната ни, в навечерието на празника на св. Йоан Кръстител Н.Пр. Камило Дзуколи беше удостоен с високото папско отличие – орден „Свети Григорий Велики”.

Повече снимки от приема на Малтийския орден може да видите на страницата на фондация „Европа и светът“ във Фейсбук:

Източник: www.evropaworld.eu