Българо-финландското дружество за приятелство на туристическото изложение 2022 г.

Публикувано:
10:37ч / 28.02.2022г
Брой прочитания:
405
Брой коментари:
0
За пореден път Българо-финландското дружество за приятелство имаше свой щанд на Международното туристическо изложение Ваканция@СПА Експо в Интер Експо Център София с финансовата подкрепа на Финландското посолство. При откриването на събитието на 24 февруари посланичката на Финландия у нас, Н.Пр.Кристина Кувая-Ксантопулос, заедно с представители на посолството посети щанда, където разговаря с членове на дружеството. На основната снимка към тази публикация посланичката е с неговия председател г-н Владимир Данчев, члена на Управителния съвет Мария Тодорова, Лидия Драганова от Финландското посолство (вдясно); вляво са Василка Райчева и журналистът Владимир Дворецки.
Снимката вляво ни беше любезно предоставена от посолството на Финландия в София. На нея Н.Пр.Кристина Кувая-Ксантопулос е с тримата представители на Българо-финландското дружество за приятелство, които неизменно дежуряха на щанда му през двата дни на тазгодишното Международно туристическо изложение.
Независимо от неголемия брой посетители поради изискванията за здравна безопасност, свързани с пандемията, и тревожните новини за международната обстановка, щандът предизвика интереса на много хора. На него те можеха да получат безплатни брошури за Финландия, осигурени от посолството на страната, и да закупят с намаление художествена литература от финландски автори, както и книги на проф. Венелин Цачевски за българо-финландските отношения. Почти всички брошури бяха раздадени, като особено се търсеше представящата финландската кулинария. Най-често задаваните въпроси се отнасяха до образованието във Финландия, финландска култура и история.
Сред гостите на щанда бяха: Сребрина Хашъмова – режисьор, телевизионен, кино- и парламентарен журналист, директор на Международния кинофестивал „Турист-филм-фест“; известният журналист и пътешественик Симеон Идакиев, доц. д-р Валентин Петрусенко от Философско-историческия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“; доц. Йосиф Аврамов – доктор по икономика, дългогодишен съпредседател на Съвета по иновации при Българската търговско-промишлена палата; Димитър Николов от „Маркетинг и реклама“ на телевизия „Евроком“.
Щанда посетиха и представители на туристическия бранш: Илия Пасков – един от най-опитните и успешни хотелиери в България, Констанца Христова от Асоциацията на екскурзоводите в България и др.
Както всяка година, участието на Българо-финландското дружество за приятелство на Ваканция@СПА Експо привлече и нови членове на дружеството. През двата дни на туристическото изложение бяха подадени три молби за членство.

Източник: www.evropaworld.eu