Аржентина – далечна и близка за много българи

Публикувано:
05:46ч / 05.06.2018г
Брой прочитания:
553
Брой коментари:
0

Аржентина може и да е географски отдалечена от нас, но много българи са привлечени и запленени от нея. Аржентинското танго, аржентинският футбол, аржентинските вина имат все повече почитатели в България.

Тази констатация направи и Н.Пр. Алберто Труеба, посланик на Аржентина, на приема, който даде в София, по случай националиня празник на своята страна – 25 май, Денят на революцията от 1810 г., довела до независимостта от Испания.

В приветствието си към гостите – посланици, дипломати, представители на културата, образованието и бизнеса – Н.Пр. Алберто Труеба изрази радостта си от това, че Аржентина е популярна у нас. Той добави, че немалко аржентинци са с български корени и пазят традициите на родината си.

Специален поздрав аржентинският посланик отправи към учениците от 90-о средно училище в София, което носи името на националния герой на Аржентина, генерал Хосе де Сан Мартин.

В България има аржентинска диаспора, макар и немногобройна. Нейни представители също присъстваха на приема. За българите, посетили тази вълнуваща страна, той беше повод да се върнат към аржентинските си спомени.

Споделяме някои снимки от пътуването ни до Аржентина през ноември 2017 г. – те са красноречиво доказателство, че си заслужава човек да види това място на света, в което има не само природни красоти, но и впечатляваще история, богат интелектуален и артистичен живот.

Сродни публикации на сайта ни:

Артистичният квартал „Ла Бока“, Буенос Айрес

Танго и самба – два страстни танца на Латинска Америка

Театърът книжарница „Ел Атенео“ в Буенос Айрес

Розариумът на Буенос Айрес

Ранчото Санта Сусана, провинция Буенос Айрес – образец за селски туризъм

Източник: www.evropaworld.eu