ЕХРО 2015, Представители на различни религии благословиха храната

Публикувано:
13:51ч / 03.09.2015г
Брой прочитания:
299
Брой коментари:
0

„Да нахраним планетата. Енергия за живот“ е мотото на ЕХРО 2015 в Милано. На 1 септември там се случи нещо, което досега не е ставало на Световно изложение: представители на 11 различни вероизповедания се събраха заедно в Ехро центъра, за да разговарят за производството и консумацията на храна по света. Накрая те подписаха Миланската харта и благословиха храната, всеки според традициите на своята религия.

Миланската харта е документ със символично значение, но с важното послание за сътрудничество в планетарен мащаб в подкрепа на производителите на храна, в дух на равноправие и уважение към природата. „Миланската харта помага да посрещнем предизвикателствата на бъдещето и показва, че ЕХРО Милано 2015 цени храната като нещо свещено“ – каза италианският министър на земеделието, земеделските и горски политики Маурицио Мартина, който участваше в събитието. Според него, тази среща даде възможност да се размишлява за сакралността на храната, да бъде споделен опит.

В изказванията си представителите на различни вероизповедания говориха за отговорността на религиите във възпитанието на хората в дух на любов към природата и почит към храната, защото, ако липсва материална храна, изчезва и духовността.

 Още по темата в сайта ни:

Източник: www.expo2015.org