Сайтът ни www.evropaworld.eu става на 8 години!

Публикувано:
11:35ч / 12.03.2023г
Брой прочитания:
632
Брой коментари:
1

Днес сайтът на фондация „Европа и светът“ www.evropaworld.eu навършва 8 години! Стабилна възраст за сайт, който никога не си е поставял за задача да се издържа от реклами, и реално дължи съществуването си единствено на ентусиазма и творческата енергия на своя екип.

Ще повторя онова, което написах по повод 7-годишнината на сайта: Важното е на него да намират полезна информация хора, които се интересуват от култура, изкуство, образование, наука, бизнес. Наш принцип си остава да даваме гласност на стойностни събития и личности, които, за съжаление, не попадат в медиите, стремящи се да постигнат голям трафик с цел печалба. Ние не печелим нищо от сайта ни. Това е един вид благотворителност в името на позитивните послания в медийното пространство. Очевидно има нужда от тях.

Много благотворно се отрази на развитието му активното включване на Владимир Дворецки като негов автор от началото на юни 2022 г. Според трудовия договор с вестника, в който работеше дотогава, нямаше право да се изявява като журналист в друга медия. Сега силите на екипа ни се удвоиха и можем да отразяваме много повече събития.

Така през изминалата година от съществуването на сайта можахме да споделим в него личните си впечатления от концерти, оперни и театрални спектакли, филмови прожекции и изложби. Радостни сме, че успяхме да отделим специално внимание на любимия ни Музикален театър и на успешните му нови постановки.

През тази година се навършват 30 години от присъединяването на България като пълноправен член в Международната организация на Франкофонията. Като единственият български сайт, който от самото си създаване поддържа постоянна рубрика на френски език Francophonie, ще отразим достойно тази годишнина. Фондацията ни подготвя и специално събитие, свързано с нея – литературно четене на български поети франкофони, за което скоро ще научите повече.

И друга годишнина ще намери място на нашия сайт през 2023 г.: 20 години от учредяването на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България, на което с Владимир Дворецки сме сред съоснователите. Ще ви разказваме подробно за всички прояви, които ще бъдат организирани по този повод.

От сайта ни ще научавате и за проявите на Българо-финландското дружество за приятелство, на което сме дългогодишни членове.

Наскоро бяхме поканени за медиен партньор на 17-ото издание на фестивала „Музите“, който ще се проведе през юли т. г. в Созопол, така че очаквайте поредица от публикации и за него.

С други думи, продължаваме неотклонно напред! Надяваме се да обогатяваме, според силите си, медийната среда!

Гергина Дворецка, председател на фондация „Европа и светът“ и  главен редактор на сайта evropaworld.eu

Сродни публикации:

Сайтът ни www.evropaworld.eu става на 7 години!

Сайтът ни evropaworld.eu става на 6 години!

Празник за 5-годишнината на сайта evropaworld.eu

Сайтът ни evropaworld.eu навършва 5 години

Сайтът на фондация „Европа и светът“ и неговите герои

 

 

 

Източник: www.evropaworld.eu