ЕХРО Милано 2015 – павилионът на Унгария

Публикувано:
11:35ч / 23.10.2015г
Брой прочитания:
465
Брой коментари:
0

Когато през това лято посетихме ЕХРО 2015 в Милано, един от павилионите, които привличаха най-много публика, беше унгарският. Най-вече заради младежката група, която свиреше, пееше и танцуваше пред входа. Тъй като темата на Световното изложение през тази година е „Да нахраним планетата – Енергия за живот“, унгарците са избрали надслова „От най-чистите извори“.

Павилионът се намира на централната алея и площта му е 1910 квадратни метра. В него са показани унгарските традиции – и в храненето, но и в занаятите. Търсена е връзката между здравословната храна и здравословния начин на живот, заедно с опазването на биологичното разнообразие за бъдещите поколения.

В унгарската експозиция акцентите са: качествата на селскостопанската продукция, богатството на води, което е характерно за Унгария, ролята на научните изследвания и иновациите за защитата на местните животински и растителни видове, както и използването на биологичното земеделие срещу гените мутации.

Целите са няколко: да се представят предимствата на унгарските минерални води, да се наблегне на факта, че Унгария е страна, в която няма ГМО, както и че бъдещето на храната е в научните изследвания и биологични методи, а не в генетичната модификация.

На горния етаж на унгарския павилион има и оригинална изложба със скулптури, които могат да се определят като старинни образи, видени от съвременен ъгъл.

На откритата тераса, също в горната част на павилиона, посетителите с удоволствие да се настанят край масите и си поръчат от уникалните унгарски гозби – все пак, темата на ЕХРО 2015 в Милано е посветена на храната!

Автор: Гергина Дворецка

Още за ЕХРО Милано 2015 в сайта ни:

ЕХРО 2015, представители на различни религии благосбовиха храната

ЕХРО 2015, Биоземеделието срещу глобалното затопляне

ЕХРО 2015 в Милано, Паркът на биоразнообразието

ЕХРО 2015 Цветята също са храна

Нашето околосветско пътешествие… в Милано

ЕХРО 2015 – първи впечатления

Източник: www.evropaworld.eu